Linkbuilding

Linkbuilding is groot onderdeel van Off-Page SEO.

Linkbuilding houd het volgende in: (Bron: Wikipedia)

Link building (“linkopbouw”) is het (doen laten) genereren van links vanaf externe webpagina’s (ook wel backlinks of inlinks genoemd) naar een specifieke website, met het doel een hogere waardering voor een zoekmachine zoals Google te behalen op voor die webpagina relevante trefwoorden.

Linkopbouw was al van belang voor zoekmachineoptimalisatie in het pre-Googletijdperk, toen slechts de frequentie van backlinks door zoekmachines werd geteld als populariteitsgraadmeter voor een bepaalde webpagina. Met de opkomst van het PageRank-algoritme van Google werd niet alleen de absolute hoeveelheid backlinks naar een bepaalde webpagina geteld, maar ook de individuele waarde van elke backlink met behulp van een recursief algoritme.

Onderscheid wordt er gemaakt tussen kwalitatieve en kwantitatieve linkopbouw. Kwantitatieve links dienen geen ander doel dan het verkrijgen van een hogere positionering in Google. Hieronder valt het gebruik van linkuitwisselingsprogramma’s, onzichtbare links die alleen door zoekmachines worden geïndexeerd en weblogs enkel gericht op het genereren van backlinks. Ook het opkopen van verlopen domeinen en het onnodig reageren op weblogs met daarbij een linkvermelding kan als spam worden aangemerkt. Hierdoor is de kwaliteit van de links die een website heeft belangrijker geworden voor het behalen van hogere posities in Google.

Linkbuilding methodes

Er bestaan vele methoden om links naar een website te genereren, zoals: (dikgedrukt zijn degene die ik als Online Marketing Mannetje het belangrijkste acht en het meeste tijd aan zou besteden)

– Het aanmelden van een website bij voor die website trefwoordrelevante webgidsen.
– Het plaatsen van waardevolle content op een website, waardoor mensen links naar de webpagina vermelden.
– Het aanbevelen van een nieuwswaardige webpagina op een website voor social bookmarking.
– Het uitwisselen van links. (linkruil)
– Het actief participeren op weblogs en gebruikersfora door in het blog- of forumartikel een link te plaatsen (hoewel hier vaak gebruik wordt gemaakt van de Nofollow-tag).
– Het verspreiden van artikelen en persberichten.
– Het uploaden van bestanden naar websites voor het delen van documenten.
– Het uploaden van promotiefilms op videowebsites(aangezien Youtube van Google is wordt dit steeds belangrijker).
– Het schrijven van artikelen op websites van anderen (guest writing).
– Het laten schrijven van artikelen door bloggers (bijvoorbeeld een productbeoordeling).

Ik kan voor u bovenstaande allemaal verzorgen. Daarnaast kan ik u leren hoe u deze onderdelen zelf kunt op pakken zodat u ze in de toekomst zelf kunt uitvoeren. Heeft u meer vragen over Linkbuilding? Stuur mij een e-mail en ik neem vrijblijvend contact met u op.