Facebook marketing

Facebook, het grootste social network van de wereld. In 2004 opgericht door Mark Zuckerberg als TheFacebook. In eerste instantie alleen voor de studenten van Harvard. Niet lang daarna ook voor andere studenten van andere universiteiten. Sinds september 2006 is TheFacebook een openbaar netwerk geworden waar iedereen boven de 13 jaar lid kon worden en een account kon aanmaken. Sinds mei 2008 is Facebook ook in het Nederlands. Op dat moment had Facebook “pas” 100 miljoen actieve gebruikers. Dit is inmiddels wereldwijd opgelopen tot 1.32 miljard.

Facebook is er in geslaagd om veel locale social media initiatieven de kiem te smoren. Denk hierbij aan Hyves en Netlog. Hyves was ooit het grootste social netwerk van Nederland. Daar is nu weinig van over.

Maar, 1.32 miljard gebruikers dus. Een bereik om u tegen te zetten. Ook in Nederland is het aantal “Facebookers” enorm. Dit betekend een potentieel bereik waar geen krant of tv programma aan kan tippen. Maar hoe zet je dat dan in? Hoe bereik je die mensen dan?
Facebook Marketing
Dat kan simpel gezegd op 2 manieren. De betaalde manier, via Facebook advertenties en op de “gewone” manier met een bedrijfspagina.

De eerste is veruit de makkelijkste. Via het Facebook advertentie systeem Beacon. Dit is een redelijk eenvoudig systeem waar u uw doelgroep kunt selecteren op bijvoorbeeld geslacht, leeftijd en locatie. Doordat Facebook alle data van hun gebruikers opslaat in hun servers kunnen zij deze segmentatie aanbieden. Dit is iets unieks. Binnen Adwords is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zo uitgebreid te segmenteren.

De 2e manier van uw doelgroep bereiken is door middel van een bedrijfspagina. Hier gaat zeker meer tijd in zitten. Dat is vaak de reden dat kleinere ondernemers er niet aan beginnen. Het opzetten en verzamelen van de eerste likes is altijd het lastigste. Er moet goede content en interessante afbeeldingen/video’s geplaatst worden voordat mensen jou gaan volgen/liken.
Wanneer je dit onder de knie hebt kan het snel gaan!

Ik help u graag met het opzetten van een Facebook pagina en leer u graag hoe u deze het beste kunt onderhouden. Stuur mij een e-mail en ik neem vrijblijvend contact met u op.