Affiliate Marketing

Affiliate marketing is onderdeel van online marketing. Hierbij belonen adverteerders hun partners (de zogenaamde affiliate) op basis van sales of Leads.
De affiliates doen door bijvoorbeeld door het plaatsen van een banner of een link naar de pagina van de adverteerder. Zodra er een consument op de site van de affiliate komt wordt er een cookie geplaatst op de computer van deze consument.
Wanneer deze consument binnen 30 dagen iets koopt op de site van de adverteerde ontvangt de affiliate een vooraf afgesproken percentage van de waarde van de verkoop.

Affiliate netwerken

Om deze adverteerders en affiliates bij elkaar te brengen bestaan zogenaamde affiliate-netwerken. Deze affiliate netwerken beschikken, zoals de naam al aangeeft, over een groot bestand affiliates.
Hier kan je je als adverteerder aanmelding en zij brengen jou en de affiliates met elkaar in contact.

Dit klinkt simpeler dan het is. Er moet vanuit de adverteerder wel het een en ander opgezet worden om deze affiliates te trekken en te zorgen dat ze gaan adverteren met jouw link of banner. Hierbij kan ik helpen.

Affiliate marketing is, vooral voor webshops, een erg interessante manier van internet marketing. Omdat je betaald per verkocht artikel (Cost per Sale) loop je nooit risico.

Wilt u meer weten over de inzet van Affiliate marketing? Stuur mij een e-mail en ik neem vrijblijvend contact met u op.