Youtube Marketing

Youtube is een social media platform waar gebruikers filmpjes kunnen plaatsen. Youtube is in 2005 opgericht en sinds dien in korte tijd uitgegroeid tot de grootste zoekmachine van de wereld en daarmee populairste video site van de wereld.. In 2006 is Youtube overgenomen door zoekgigant Google.
youtubemarketing

Zakelijk inzetten van Youtubemarketing

Dit laatste is belangrijk om in je achterhoofd te houden wanneer je Youtube zakelijk wilt gaan inzetten. Doordat Youtube in handen is van Google worden filmpjes ook gelinkt aan zoekresultaten bij de organische zoekresultaten van google. Omdat google grote waarde hecht aan beeldmateriaal is de linkwaarde van video’s ook vele malen groter dan van statische links en afbeeldingen. Het is daarom ten zeerste aan te raden om een youtube page te maken en daar filmpjes op te plaatsen. Filpmjes van je producten/diensten bijvoorbeeld of uitleg hoe een bepaald product werkt (tutorial). Deze filmpjes kan je dan weer terug laten komen op je website. Dit is dus zowel voor Google erg interessant als mede dat het er ook voor de bezoeker erg leuk uitziet en erg informatief kan zijn.

Wil jij meer weten over hoe je youtube slim kunt inzetten voor jouw bedrijf? Stuur mij een e-mail en ik neem vrijblijvend contact met u op.